Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Carla Leurs – Romantisch programma

28 januari om 15:00

Zondag 28 Januari 2024

15:00 uur | € 20,00
(jeugdticket € 10,00)

Carla Leurs – achtergrond informatie

Programma:
* F. Schubert, Sonatine in a klein D385
* E.Grieg, Sonate in G groot Op.1
* L.Bernstein, selectie uit de West Side Story

Carla Leurs is te horen over de hele wereld, onder meer in Carnegie Hall in de “Artist International Series” en in de “New Masters on Tour” serie in Moskou, St. Petersburg en Tallin. Zij soleerde met orkesten uit heel Europa, de VS en Azië, waaronder Les Solistes Européens en het Sinfonie-Orchester Basel, in samenwerking met vermaarde dirigenten als Carlos Kalmar, Vassily Sinaisky, Ed Spanjaard en Jan de Willem de Vriend.

Als kamermusicus was zij op vermaarde festivals te horen in samenwerking met musici als Itzhak Perlman, Vilde Frang, Liza Ferschtman, Nicolas Altstaed, Sol Gabetta en musici van het Koninklijk Concertgebouworkest en de Berliner Philharmoniker. Zij was te beluisteren op het Menuhin Festival in Gstaad, Verbier Festival, Davos Festival, Delft Festival en het eerste Perlman Chamber Music Program in New York.

Carla was jarenlang verbonden als eerste concertmeester aan het Sinfonieorchester Basel, Radio Kamerfilharmonie en het Orkest van het Oosten. Ook speelt zij regelmatig als gastconcertmeester bij diverse orkesten, incl. London Philharmonic, BBC Philharmonic, Orquestra Symfonica Barcelona, Rotterdams Philharmonisch, Radio Filharmonisch, Antwerp Symphonic Orchestra en het Nederlands Kamerorkest in samenwerking met dirigenten als Jaap van Zweden, Yannick Nézet-Séguin en Osmo Vänskä.

Carla studeerde aan de Juilliard School bij Itzhak Perlman en Donald Weilerstein, alwaar zij de Juilliard Competition won. Zij was laureate op internationale concoursen in Korea, de VS en Zwitserland en diverse concoursen in Nederland.

Naast haar solistische carriere, is Carla op zoek naar manieren om mensen in contact te brengen met de wonderlijke fantasiewereld van de klassieke muziek, waarbij zij allerlei ongebruikelijke locaties bezoekt, van popfestivals tot vluchtelingenkampen.
Tevens is zij verbonden als hoofdvakdocent aan het Conservatorium van Utrecht.

Carla Leurs bespeelt de ‘Zomer-viool’, gebouwd door G.B. Guadagnini in Parma 1770 en een Dominique Peccatte strijkstok uit de ‘collectie Tettelaar’, beide in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Daniel Kramer – piano

Programma:
* F. Schubert, Sonatine in a klein D385
* E.Grieg, Sonate in G groot Op.1
* L.Bernstein, selectie uit de West Side Story

Daniël Kramer geniet bekendheid als een veelzijdig en bevlogen pianist en is veelvuldig te horen op binnen- en buitenlandse podia. Zijn liefde voor muziek werd al op de muziekschool aangewakkerd door Kees Stikkers, inspirerend docent en groot kenner van de muziek van Bach.  Van grote invloed zijn de lessen bij Ton Hartsuiker geweest, die hij op jonge leeftijd mocht ontvangen. Zijn masterstudie aan het conservatorium van Amsterdam rondde hij af met onderscheiding bij docent Håkon AustbØ, die hem inwijdde in de geheimen van de pianistische verfijning en bezield musiceren. Verder hebben ontmoetingen met bv. Rudolf Jansen, Willem Brons, Murray Perahia en Claude Helffer (lessen in Parijs 1998-2003) hem gevormd.

Als kamermusicus heeft hij het voorrecht samen te werken met inspirerende collega’s van naam, zoals Liza Ferschtman, Quirine Viersen, Nobuko Imai en Charles Neidich. Tevens is hij regelmatig te horen met o.a. het The Hague String Trio, het Ruysdael kwartet, het Cong kwartet en anderen. Ook mocht hij soleren met o.a. Het Residentie orkest, de Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Peter Eötvös, Insomnio, het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Werner Herbers en het njo o.l.v. Reinbert de Leeuw. Daniel was talloze malen te horen op radio en tv: o.a. in DWDD, Podium Witteman, Tijd voor Max, Vrije geluiden en de Tiende van Tijl.

Daniel is ook werkzaam als repetitor. In die hoedanigheid werkte hij o.a. met Nikolaus Harnoncourt, Anne Sofie von Otter, Joseph Calleja, Riccardo Chailly, Antonio Pappano en J.A. Gardiner. Tevens is hij verbonden aan het conservatorium van Amsterdam.

Zijn kwaliteiten bleven ook tijdens wedstrijden niet onopgemerkt. Zo viel hij in de prijzen op het Prinses Christina Concours ’94 (nationale 1e prijs), het concorso Seghizzi ’08 (eerste prijs als duo met sopraan Sabine Wüthrich) en het concours Olivier Messiaen in Parijs ’07.

 

 

Gegevens

Datum:
28 januari
Tijd:
15:00
Evenement Categorie:

Locatie

Taborkerk
Maasstraat 2
Purmerend, Noord Holland 1442 RV Nederland
+ Google Maps