Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Carla Leurs – Romantisch programma

Taborkerk Maasstraat 2, Purmerend, Noord Holland, Nederland

Romantisch programma violiste Carla Leurs, op de vleugel Daniel Kramer.
* F. Schubert, Sonatine in a klein D385
* E.Grieg, Sonate in G groot Op.1
* L.Bernstein, selectie uit de West Side Story

Laat je betoveren door de romantische klanken van violiste Carla Leurs. Met haar vioolspel, dat lovende woorden ontving van critici over de hele wereld, verovert Carla alle harten. Leurs begon haar vioollessen op zes-jarige leeftijd bij Muziekschool Waterland, en woont nog steeds in deze regio. Velen kennen haar ook als concertmeester van het programma Maestro dat jarenlang veel TV-kijkers trok. Tijdens haar optreden in de Taborkerk neemt ze je mee op een prachtige reis vol romantische melodieën. Zij wordt daarbij op de vleugel begeleid door pianist Daniël Kramer.
Ticketprijs € 20,00 (jeugdticket € 10,00).

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Taborkerk Maasstraat 2, Purmerend, Noord Holland, Nederland

Franse virtuozen

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet slaat de handen ineen en laat zich van zijn meest romantische kant zien in werken van piano virtuozen Frédéric Chopin en Charles-Valentin Alkan.
Frédéric Chopin werd beroemd als de romanticus met de gouden vingers. Minder bekend is Charles-Valentin Alkan, wiens pianowerken behoren tot de moeilijkste ooit geschreven. Beiden waren virtuoze pianisten, vrienden en buren in het Parijs van de 19e eeuw. Zij vormen het decor van een nieuw concertprogramma van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.
Verwacht een romantisch en virtuoos concert waarbij alle klarinetten uit de kast worden gehaald voor de lyrische klanten van Chopin en de duivels indrukwekkende capriolen van Alkan.
Het verhaal gaat dat Chopin zo onder de indruk van Alkans technische virtuositeit was dat opmerkte dat Alkan "drie handen had in plaats van twee". Gelukkig hebben Bart de Kater en zijn collega-klarinettisten Sergio Hamerslag, Tom Wolfs en Jesse Faber er samen acht!
Ticketprijs € 20,00 (jeugdticket € 10,00).

Cecilia Bernardini & Friends

Taborkerk Maasstraat 2, Purmerend, Noord Holland, Nederland

Cecilia Bernardini & Friends

Reis terug in de tijd met Cecilia Bernardini (viool) en Marcus van den Munckhof (cello). Bernardini en Van den Munckhof, beiden inwoners van de de regio Waterland. Als gepassioneerde barokmusici zijn zij bekend in binnen- en buitenland. In de Taborkerk brengen zij voor ons een speciaal Bach-programma. Zij worden daarbij begeleid op klavecimbel door Emmanuel Frankenberg.
Ticketprijs € 20,00 (jeugdticket € 10,00).