Partners

Taborconcerten klein klassiek streeft naar een succesvolle samenwerking met haar partners.

Muziekschool Waterland

‘Watermusic’ verbindt Muziekschool Waterland met Taborconcerten 

In het Waterlandse muziekproject Watermusic krijgen kinderen groepsles op hun instrument en gehoortraining, zingen ze in een koor en spelen ze in het orkest. Het samen spelen of zingen met andere kinderen is belangrijk. Het leert kinderen naar elkaar luisteren en geeft bijzonder veel plezier en motivatie. Het muzikale curriculum is en wordt ontwikkeld i.s.m. El Sistema (Venezuela) en methodiekdocenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Het traject biedt kinderen volop mogelijkheden sociaal en muzikaal te groeien. Zo kunnen zij instromen vanaf groep 1 (zingen en ritme-ontwikkeling), vanaf groep 3 (strijkinstrumenten) en vanaf groep 5 (blaasinstrumenten en slagwerk). Uitstroom-mogelijkheden zijn er naar het Waterlands Jeugdorkest, de koren binnen de muziekschool en de vele verenigingen die de regio rijk is.

Om kinderen ook in aanraking te laten komen met de professionele uitvoeringspraktijk krijgen zij jaarlijks de kans gratis een familieconcert van het Koninklijk Concertgebouworkest te bezoeken. Nog mooier is het als leerlingen ook in Purmerend klassieke concerten kunnen bezoeken. Muziekschool Waterland sluit daarom graag aan bij het initiatief van de Stichting Taborconcerten bij de opzet van een kamermuziekserie in de Taborkerk. Concerten van professionele musici in klein verband en de mogelijkheid ook zelf in contact te komen met muzikanten werken inspirerend en motiverend voor onze leerlingen.

 

Michael Hesselink – Muziekschool Waterland

BrandingNew online partner van Taborconcerten

BrandingNew

BrandingNew is onze partner voor ontwikkeling en onderhoud van onze Website