Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Laurens de Man & Friends

24 november om 15:00

Foto: Juri Hiensch

Zondag 24 November 2024

15:00 uur | € 20,00
(jeugdticket € 10,00)

Laurens de Man & Friends – achtergrond informatie

Programma:
De bezetting van strijkkwartet, orgel en piano levert talloze mogelijkheden op voor een boeiende middag. Een pianoconcert van Bach, een orgelconcert van Händel en Laurens’ eigen arrangementen van César Franck’s meeslepende orgelwerken. Spannend element is ook zijn eigen nieuwe compositie waarin orgel en strijkkwartet elkaar ontmoeten.

Laurens de Man is een jonge, zeer veelzijdige organist en pianist. Hij begon zijn studie met pianolessen en orgellessen aan het Fontys Conservatorium Tilburg. Later stapte hij over naar het Conservatorium van Amsterdam. Daar behaalde hij zijn Masterdiploma voor beide instrumenten. In 2017 deed hij Konzertexamen Orgel bij Leo van Doeselaar aan de Berlijnse Universität der Kunste.

Sinds 2012 is Laurens de Man hoofd organist van de Janskerk in Utrecht, waar hij het Bätz-Witte-orgel bespeelt. Van 2021-2023 was hij organist in residentie in de Sint Michielskerk te Leuven. Daarnaast treedt De Man regelmatig op als concert-organist en -pianist, alleen of samen met andere musici. Met klarinettist Annemiek de Bruin en cellist Irene Kok vormt hij het Chimaera Trio, waarvoor hij ook muziek arrangeert.

Laurens de Man is als docent verbonden aan het Conservatorium Amsterdam. Per september 2023 is hij benoemd als hoofdvakdocent orgel aan het Utrechts Conservatorium. Zowel voor zijn pianospel als op orgelgebied won Laurens de Man in de loop van de jaren diverse prestigieuze prijzen. Waaronder de International Martini Organ Competition in Groningen (2017); de Sweelinck-Mullerprijs (2018), de International Gottfried-Silbermann-Orgelwettbewerb (2019) en de Nederlandse Muziekprijs in 2024.

 

Gegevens

Datum:
24 november
Tijd:
15:00
Evenement Categorie:

Locatie

Taborkerk
Maasstraat 2
Purmerend, Noord Holland 1442 RV Nederland
+ Google Maps