Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cecilia Bernardini & Friends

7 april om 15:00

Zondag 7 April 2024

15:00 uur | € 20,00 (jeugdticket € 10,00)

Cecilia Bernardini – achtergrond informatie

Cecilia Bernardini studeerde moderne viool en barokviool in Amsterdam en Londen, o.a. bij Ilya Grubert, David Takeno en Lucy van Dael. Momenteel geniet ze een bloeiende carrière op barok- en klassieke viool. 

Als soliste speelde zij in zalen als het Concertgebouw  Amsterdam, Musikverein Wenen, Konzerthaus Berlijn. 

Een van haar grootste passies is het spelen van kamermuziek. Vaste duo-partner is  de fortepianiste Keiko Shichijo. Met deze laatste en cellist Marcus van den Munckhof  vormt zij het “Trio Marie Soldat”, dat zich toelegt op voornamelijk de uitvoeringspraktijk van het 19e eeuwse pianotrio-repertoire. Ook maakt ze deel uit van het Quartetto  Bernardini, samen met haar vader hoboïst Alfredo Bernardini, altvioliste Simone Jandl en cellist Marcus van den Munckhof. 

Als concertmeester was zij langdurig verbonden aan het Dunedin Consort en Ensemble Pygmalion, en als gastaanvoerder of -soliste is Cecilia werkzaam bij o.a. Ensemble Zefiro, De Nederlandse Bachvereniging, Arcangelo, Vox Luminis, Tafelmusik, Orquesta Barroca de Sevilla, Helsinki Baroque Orchestra.

Momenteel is zij vaste concertmeester bij Ensemble B’Rock in België en artistiek leider van het Freiburger Barockorchester.

Cecilia heeft talloze opnames op haar naam staan, waaronder divertimenti van Mozart en de Brandenburgse Concerten met Ensemble Zefiro, Bach vioolconcerten met Dunedin Consort, sonates voor viool en harp van Louis Spohr met harpiste Masumi Nagasawa, hobokwartetten “rondom Mozart” met Quartetto Bernardini en piano trio’s van Beethoven en Schubert met Trio Marie Soldat. Cecilia bespeelt een viool, gebouwd door Nicolò Amati, 1643, haar ter beschikking gesteld door Lucy van Dael middels het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

Gegevens

Datum:
7 april
Tijd:
15:00
Evenement Categorie:

Locatie

Taborkerk
Maasstraat 2
Purmerend, Noord Holland 1442 RV Nederland
+ Google Maps