Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Thomas Oliemans

29 september om 15:00

Foto: Marco Borggreve

Zondag 29 September 2024

15:00 uur | € 20,00
(jeugdticket € 10,00)

Thomas Oliemans – achtergrond informatie

Programma:
Thomas Oliemans zingt Schubert en Bannink

Thomas Oliemans is een Nederlandse bariton en pianist die zowel klassieke als lichte muziek uitvoert. Oliemans begon in zijn jeugd met het meezingen met Franse chansons. Hij studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Bij de Nationale Opera zong hij grote rollen in opera’s als La Boheme van Puccini, Don Alfonso in Cosi fan tutte en Papageno in Die Zauberflöte van Mozart.

In Londen zong hij zowel bij de English National Opera als bij het Royal Opera House Convent Garden. Ook trad hij op in de operahuizen van Genève, Madrid, Tokio, Parijs, Toulouse en Berlijn, en bij de festivals van Aix-enProvence en Salzburg.

In het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam was hij vaak te gast, onder meer met de drie grote liedcycli van Schubert. Met Amsterdam Sinfonietta keerde hij terug naar het Franse chanson. Samen met pianist/accordeonist Bert van den Brink bracht hij een programma ‘Langs Brel en Bannink’, waarbij hij ook zichzelf op de piano begeleidde.

In 2021 ontving hij bij een optreden bij Podium Witteman uit handen van Paul Witteman de Klassieke Muziekprijs ‘De Ovatie’, van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties.

 

 

Gegevens

Datum:
29 september
Tijd:
15:00
Evenement Categorie:

Locatie

Taborkerk
Maasstraat 2
Purmerend, Noord Holland 1442 RV Nederland
+ Google Maps