Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Thomas Oliemans

Taborkerk Maasstraat 2, Purmerend, Noord Holland, Nederland

Thomas Oliemans zingt Schubert en Bannink

Bariton Thomas Oliemans gaat ons verrassen met een zeer gevarieerd programma. Liederen van Goethe, Schiller, Hans Dorrestein, Willem Wilmink en Annie M.G. Schmidt. Op muziek gezet door grote componisten als Franz Schubert en de Nederlandse Harry Bannink, bekend van de musicals van Annie M.G. Schmidt. In de woorden van Oliemans: ‘grote toonzetters, die als geen ander de toon en de onderliggende sfeer van een gedicht konden vangen in noten, melodie en harmonie’.

In het Taborconcert horen we liederen uit ‘Winterreise’ en ‘Schwanengesang’ van Schubert. Maar ook liederen uit programma’s als ‘Klokhuis’ en de musical ‘Ja zuster nee zuster’ staan deze middag op het programma. En, heel bijzonder, de zanger begeleidt zich daarbij zelf op de vleugel. We kunnen u verzekeren dat het een geweldige middag gaat worden met prachtige meeslepende muziek!

Thomas Oliemans : “Iedere mogelijkheid om Lied te doen, grijp ik met beide stembanden aan. De intimiteit van het lied, de directheid, de natuurlijkheid, die spraken me meteen aan, al vanaf het moment dat ik begon te zingen.” (interview oktober 2019)
Ticketprijs € 20,00 (jeugdticket € 10,00).

Cello Octet Amsterdam

Taborkerk Maasstraat 2, Purmerend, Noord Holland, Nederland

Cello Octet Amsterdam

Cello Octet Amsterdam is een Nederlands ensemble, bestaand uit acht cellisten. Enig in hun soort en wereldberoemd. Het repertoire van het Octet is zeer gevarieerd. Veel muziek wordt speciaal voor hen geschreven of bewerkt door bekende componisten. Overal waar het Celllo Octet komt weten ze de harten van het publiek te veroveren. Heel bijzonder dus dat deze cellisten ook op ons podium willen staan. Eind oktober openen ze de Cello Biënnale in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Een concert dat inmiddels al volledig is uitverkocht. Dus als u ze wilt horen aarzel dan niet en reserveer meteen!

Ticketprijs € 20,00 (jeugdticket € 10,00).

Laurens de Man & Friends

Taborkerk Maasstraat 2, Purmerend, Noord Holland, Nederland

Laurens de Man & Friends

Laurens de Man is een jonge organist / pianist met een indrukwekkende staat van dienst.
Op van 24 november komt hij met een strijkkwartet en neemt hij zowel achter het orgel als achter de vleugel plaats. De bezetting van strijkkwartet, orgel en piano levert talloze mogelijkheden op voor een boeiende middag. Een pianoconcert van Bach, een orgelconcert van Händel en Laurens’ eigen arrangementen van César Franck’s meeslepende orgelwerken. Spannend element is ook zijn eigen nieuwe compositie waarin orgel en strijkkwartet elkaar ontmoeten.

Ticketprijs € 20,00 (jeugdticket € 10,00).